Efesto Lasbedrijf

RVS lassen

RVS kan met bijna alle gangbare lasprocedés gelast worden.

Elektrodes
Dit kan met het oudste lasproces (elektrodes), uiteraard wel met speciale laselektrode met een RVS kern.

MIG lassen
Ook is het mogelijk met het MIG lasproces met RVS toevoegdraad en een speciaal beschermgas, meestal op Argon basis en wat toevoegingen. Dit vereist wel een zeer elektronisch stabiele lasmachine en een vakbekwame lasser.

TIG lassen
Ook met TIG is RVS uitstekend te lassen. Dit proces is weliswaar relatief langzaam, maar geeft een zeer betrouwbare las, met bovendien een heel fijn en mooi uiterlijk. Met TIG lassen kunnen ook heel dunne plaatdiktes nog goed gelast worden.

Nabehandeling
Naast het goed lassen van RVS, is de nabehandeling bij al deze lasprocedés net zo belangrijk. In tegenstelling tot wat mensen over het algemeen denken, is RVS niet roestvrijstaal, maar roestvast staal. Na het lassen is het staal meestal verkleurd en is de oxidelaag beschadigd. Met beits (zuur) kan dit weer gereinigd worden en door naspoelen met zuurstofrijk water wordt de oxidelaag weer hersteld. Pas daarna is ook de las weer roestvast.

Kortom, het lassen van RVS kan nauwkeurig en precies gedaan worden. Zoekt u een RVS-constructie, of misschien een lasbedrijf dat metaalbewerking voor u kan uitvoeren, dan is Efesto uw partner.

Terug naar het overzicht over laswerkzaamheden

Wilt u meer informatie over RVS lassen of over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden, neem dan gerust contact met ons op.

Klik hier voor onze contactgegevens

Noorderbaan 19-21 Biddinghuizen

0321-332358
© Efesto Lasbedrijf | Realisatie: Sybit | Software Op Maat